Turox Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago Olen pikalt kaalunud oma äri alustamist – nimelt tahan hakata pakkuma keeleõppe ja tõlketeenuseid. Mul on olemas kindel idee ja paar klienti ka, aga jään hätta sellega, kust alustada ametlikku ettevõtte loomist. Kas peaksin looma OÜ või FIE? Milliseid dokumente vaja on ja kui palju maksab? Tahaks vältida juristidega suhtlemist, kui see pole hädavajalik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flomarrio Posted 8 hours ago Report Share Posted 8 hours ago Mul oli väga sarnane olukord, kui otsustasin oma koolitusteenused ametlikult registreerida. Ma ei tahtnud ise seadustes ja vormides eksida, seega pöördusin teenusepakkuja poole. Valisin https://fpro.ee/et/moodustamine-ja-registreerimine-oma-firma/ ja kogu protsess oli tõesti lihtne. Nad andsid kohe teada, millised andmed on vaja ja aitasid otsustada, kas sobib paremini FIE või OÜ. Kõik toimus elektrooniliselt, ma ei pidanud kuhugi kohale minema ega ühtegi paberit postitama. Nad tegelesid ärinime broneerimise, põhikirja koostamise ja registrisse kandmisega. Mulle meeldis, et sain jooksvalt küsimusi esitada ja nad vastasid arusaadavalt, mitte juriidilises keeles. Kui tahad, et keegi teeks ettevõtte loomise su eest ära, siis soovitan nende poole pöörduda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts